Een ontslag is vaak één van de minder leuke perioden, zeker indien je hierdoor in de financiële onzekerheid komt. Om deze onzekerheid tegen te gaan heeft de Nederlandse overheid de transitievergoeding in het leven geroepen. Een transitievergoeding is een bedrag dat de werkgever aan de werknemer betaalt. Deze vergoeding roepen vaak veel vragen op, omdat je als werknemer aan verschillende voorwaarden moet voldoen. Daarnaast is de hoogte van de vergoeding een veelgestelde vraag. In dit artikel ontdek je alles over het berekenen van je transitievergoeding.

Zo bereken jij je transitievergoeding

De transitievergoeding berekenen is zeer eenvoudig te doen. Allereerst is het handig om je aantal hele dienstjaren in kaart te hebben. Per dienstjaar krijg je één derde maandsalaris als vergoeding. Indien je naast de hele dienstjaren nog een werkzame periode hebt die daarbuiten valt, kun je deze op een andere manier berekenen. De uitkomst van de berekening kun je vervolgens optellen bij de uitkomst van het eerdere bedrag dat hoort bij de hele dienstjaren. Het overige gedeelte van je werkzaamheden kun je op de volgende manier berekenen:

(bruto salaris resterende tijd / bruto maandsalaris) * (1/3e bruto maandsalaris / 12)

Om dit deel van de vergoeding te berekenen, is het nodig om je bruto salaris en overige maanden als werknemer in kaart te hebben. Als voorbeeld nemen we een brutosalaris van € 1.000,- en een 4 werkzame maanden. Door deze twee getallen met elkaar te vermenigvuldigen, heb je het bruto salaris van de resterende maanden. Indien je dit bedrag deelt door één bruto maandsalaris, kom je op 4 uit. Voordat je gebruik maakt van dat getal, moet je eerst de andere zijde van de vermenigvuldiging berekenen. Deel hiervoor je bruto maandsalaris door drie en daarna door 12. In dit voorbeeld kom je uit op € 27,77. Door deze uitkomst te vermenigvuldigen met (in dit geval) 4, weet je wat de vergoeding over de resterende maanden is. In dit geval zou dat € 111,11 betekenen. Vergeet daarna niet het bedrag van uw hele dienstjaren bij dit bedrag op te tellen.

Hoe snel ontvang ik mijn transitievergoeding?

In de meeste gevallen betaalt de werkgever de transitievergoeding in één keer. Echter kan het voorkomen dat dit niet mogelijk is. In dat geval is het voor de werkgever mogelijk om de vergoeding in termijnen te betalen. De termijnen mogen over maximaal zes maanden verspreid worden. Ook ontvang je rente over de vergoeding in termijnen. Deze rente wordt berekend over het nog niet uitgekeerde deel van de vergoeding.