Het krijgen van een ontslag is altijd een heftige gebeurtenis. Dat is zeker het geval als je te horen krijgt dat je op staande voet bent ontslagen. De werkgever zal hierbij per direct de arbeidsovereenkomst beëindigen. Wanneer hij dat op deze manier doet dan heeft de werkgever geen goedkeuring van het UWV of kantonrechter nodig. Ook heb je bij een ontslag op staande voet geen recht op een opzegtermijn. Voor een ontslag op staande voet zal de werkgever je een duidelijke reden moeten geven. Het kan zijn dat je volgens de werkgever iets gestolen zou hebben, bepaalde bedrijfsgeheimen bekend hebt gemaakt of werk weigert. De werkgever zal je een brief overhandigen waarin het ontslag op staande voet wordt vermeld.

Je moet ontslag op staande voet aanvechten

Een ontslag op staande voet heeft vervelende gevolgen. Zodra je bent ontslagen heb je geen recht op een salaris of WW-uitkering. Ook zal je bij zo’n ontslag moeilijk een andere baan kunnen vinden. Daarom moet je ontslag op staande voet aanvechten. Het is belangrijk dat je niets ondertekend. Eerst is het belangrijk dat je juridisch advies inwint. Een werkgever zal je graag het papier laten ondertekenen van het beëindiging contract. Ga, wanneer je van de werkgever te horen krijgt dat je op staande voet bent ontslagen, niet in discussie. Vraag rustig waarom je bent ontslagen. Lever je spullen in en verlaat rustig het bedrijf. Laat via een kort bericht wel aan de werkgever weten dat je wil blijven werken en aanspraak wil maken op je salaris. Je moet snel weten wat de werkgever gaat doen. Reageert hij niet, neem dan contact op met een advocaat arbeidsrecht. Je moet altijd een ontslag op staande voet aanvechten, maar omdat je het aanvechten van je ontslag moeilijk vindt, moet je gebruik maken van een advocaat. Geen financiële middelen? Dan kun je kijken of je in aanmerking komt voor een pro deo advocaat

Een arbeidsrecht advocaat

Wanneer je er zelf niet uitkomt wat je moet doen kun je een advocaat arbeidsrecht in de arm nemen. Deze zal aan de werkgever aangeven dat hij je weer aan het werk moet laten gaan, je salaris moet uitbetalen of een goede WW-regeling treffen. Je hebt maar twee maanden de tijd om het ontslag aan te vechten. Wanneer je niets doet dan ben je na twee maanden definitief ontslagen. Tijdens het gesprek met de advocaat kom je erachter dat de kosten hoog zijn. Wanneer je de kosten van een advocaat niet kunt betalen dan kun je in aanmerking komen van een pro deo advocaat. Of je daadwerkelijk recht hebt op een pro deo advocaat hangt af van je inkomen en vermogen. De advocaat arbeidsrecht die je benaderd hebt, zal dat voor je uit kunnen rekenen.