Patrick-zelf

Justitiele hoofdpijndossiers op St. Maarten

Geplaatst op: 29-09-2013

Sinds het afgelopen zomer aantreden van de nieuwe Minister van Justitie van St. Maarten, Dennis Richardson, is het opvallend stil op het justitiële vlak. Daar waar zijn voorganger bijna dagelijks in de krant stond, is deze beste man pas enkele malen in de krant aangehaald.

100% controle-moe

Geplaatst op: 15-07-2013

Met het gemak waarmee de gemiddelde grote stadsbewoner een metro in stapt, stap ik hier in een vliegtuig. Het klinkt leuk, maar intussen word ik er niet meer vrolijk van.

Politiek haantjesgedrag op St. Maarten

Geplaatst op: 05-06-2013

Ook hier zit de overheid financieel gezien in sombere tijden. Uit de aangekondigde bezuinigingen op het departement Justitie, blijkt dat er flink gesneden gaat worden in de beschikbare budgetten. De politie moet ongeveer 10% inleveren, het MOT (Meldpunt Ongebruikelijke Transacties) levert 17% in, de Landsrecherche (de Rijksrecherche) krijgt 23% minder budget en de Kustwacht ziet het budget met 36% afnemen.

Corruptie op St.Maarten?

Geplaatst op: 12-03-2013

De politiek op Sint Maarten is in een wat onrustig vaarwater beland. Al enige tijd geleden is er een strafrechtelijk onderzoek gestart naar het ‘kopen’ van stemmen voor de verkiezingen in 2010. De in 2012 afgetreden Minister van Financiën (schoonzoon van de huidige Minister van Justitie) is verdachte in een fraudeonderzoek. 

'Liquidatieproces' op St.Maarten

Geplaatst op: 10-02-2013

St. Maarten was in het jaar 2011 in de ban van een aantal afrekeningen binnen het criminele circuit. Het Openbaar Ministerie (OM) noemde het een ‘bendeoorlog’ welke veel onrust veroorzaakte onder de inwoners van St Maarten.

Cultuurverschillen...

Geplaatst op: 30-10-2012

Het Korps Politie Sint Maarten (KPS) krijgt bijstand van de Nederlandse politie. Nederlandse dienders die voor een bepaalde periode hier naar toe komen, om zo hun kennis en vaardigheden over te brengen op de lokale dienders.

Misdaadcijfers van St. Maarten

Geplaatst op: 29-09-2012

Zoals bijna elke ochtend zat ik met een heerlijk vers geperst fruitsapje, in de schaduw onder een palmboom op het strand en las ik de krant van St. Maarten. De krant kopte met de criminaliteitscijfers van 2011. Oud nieuws dacht ik nog, maar bij het lezen van deze cijfers rolde ik toch bijna uit mijn strandstoel.

Boter op het hoofd van Nederland

Geplaatst op: 20-04-2012

In het oostelijk deel van Sint Maarten ligt boven op een berg het huis van bewaring (HvB) van Sint Maarten. Als de cellen een raam zouden hebben, dan zouden de gedetineerden een super uitzicht hebben over de Caribische Zee en Sint Barth (Frans Caribisch eiland). Op deze locatie met zo’n uitzicht zou je wellicht een geweldig hotel verwachten, maar de werkelijkheid is anders. Het HvB, maar ook de oudere politiecellen zijn op St Maarten niet bepaald een hotel.

St. Maarten: gerommel binnen Justitie

Geplaatst op: 24-02-2012

De Minister van Justitie van St. Maarten heeft het voornemen om de Dienst Vreemdelingen Zaken (DVZ) los te koppelen van het Korps Politie Sint Maarten (KPSM).

Corruptie op Sint Maarten?

Geplaatst op: 08-09-2011

Nadat St. Maarten op 10-10-2010 zijn zelfstandigheid binnen ons Koninkrijk heeft gekregen, wordt er in de Tweede Kamer in Den Haag gesproken over de integriteit van de bestuurders op Sint Maarten.

Patrick-zelf

Patrick-zelf verblijft op het bovenwindse eiland St.Maarten en doet onder pseudoniem verslag van wat hij daar ziet aan ‘misdaad & veiligheid’.

Patrick-zelf