Gorissen

Veiligheid in de verkiezingsprogramma's

Geplaatst op: 07-06-2010

Op 9 juni brengen we onze stem uit om een nieuwe regering te kiezen. De voorbereidingen zijn in volle gang. Politieke partijen zijn topdruk met hun campagnes; televisie- en radioprogramma’s staan grotendeels in het teken van de op handen zijnde verkiezingen en eind mei heeft de Stemwijzer al anderhalf miljoen adviezen verstrekt.

Mystery shoplifting (3)

Geplaatst op: 02-05-2010

Naast organisatorische en bouwkundige maatregelen nemen veel winkels ook elektronische maatregelen tegen diefstal. De preventieve werking hiervan wordt echter vaak overschat. We moeten onderscheid maken tussen gelegenheidsdieven en professionals. Een gelegenheidsdief laat zich nog wel afschrikken door een camera maar een Echte Boef niet.

Mystery shoplifting (2)

Geplaatst op: 22-04-2010

Organisatorische maatregelen zijn veruit het meest effectief en ook nog eens het goedkoopst in de preventie van winkeldiefstal. Bouwkundige maatregelen zijn een goede aanvulling om het winkelmedewerkers een stuk makkelijker en dieven een stuk moeilijker te maken. Het perspectief van de dief:

Mystery shoplifting (1)

Geplaatst op: 19-04-2010

Mystery shoplifting is een manier van training van winkelpersoneel die steeds meer wordt toegepast. Trainers bezoeken anoniem een winkel en doen de dingen die een winkeldief ook zou doen. Doelstelling is tweeledig, namelijk het creëren van bewustwording bij het personeel van de werkwijze van dieven en het ontdekken van ‘gaten’ in de beveiliging van de winkel. Hier het perspectief van de mystery shoplifter, lees de dief.

Vrachtwagens in de woonwijk

Geplaatst op: 10-03-2010

In mijn woonwijk zie ik regelmatig vrachtwagens geparkeerd staan. Dat is in strijd met de APV: het neemt het overzicht weg en er verzakken stoepen door. Het lijkt alsof er niet op wordt gehandhaafd, want het is een verschijnsel dat al sinds langere tijd zichtbaar is in de wijk. Nu hebben we in de gemeente een BOA die in zijn takenpakket onder andere heeft het handhaven op de APV. Ik informeerde hem over het parkeren van vrachtwagens binnen de bebouwde kom. Hij herkende de situatie en vertelde me dat hij wel degelijk bezig is met handhaving.

Gorissen

Inge Gorissen is adviseur bij adviesbureau VDMMP.

Gorissen